Het spaarloon deblokkeren? Hoe werkt dat

Sinds half september 2010 heeft de Nederlandse overheid gekozen voor het deblokkeren van het spaarloon van 2006 tot 2009. Dit deblokkeren van het spaarloon zorgt ervoor dat je het opgespaarde tegoed van die jaren kunt opnemen zonder dat daar fiscale consequenties aan vast hangen. Een mooie meevaller voor wie een grote aankoop gepland heeft. Het deblokkeren van het spaarloon wil echter niet zeggen dat je verplicht bent alles dadelijk op te souperen. Wie wil, kan de som gerust laten staan en blijft tot eind 2011 in de mogelijkheid om te profiteren van dit deblokkeren van het spaarloon. Voor opgebouwd spaarloon van 2010 gelden de normale regels. Het deblokkeren van dit spaarloon zal dus pas na vier jaar gebeuren zoals gebruikelijk is.

Fiscale voordelen deblokkeren van het spaarloon

Afhankelijk van je financiƫle instellingen bestaat de mogelijkheid dat bij het deblokkeren van het spaarloon, het tegoed rechtstreeks op je rekening is gezet. Je kunt kiezen om het geld daar te laten staan, te gebruiken of terug te storten naar de geblokkeerde rekening om zo de fiscale voordelen te behouden. Want wie bij het deblokkeren van het spaarloon besluit om het geld te gebruiken, verliest deze fiscale voordelen natuurlijk. Met het deblokkeren van het spaarloon hoopt de Nederlandse overheid de economie te stimuleren en mensen aan te zetten tot extra aankopen. Natuurlijk is het ideaal om een aankoop te doen waarvoor je anders zou moeten lenen en die nu gewoon haalbaar is. Wie tussentijds spaarloon wilt opnemen, kan dit natuurlijk altijd doen, maar dan moeten er loon voorheffingen betaald worden.

Spaartips

De spaartip van deze maand is: lees goed de kleine lettertjes. De rente die geboden wordt op uw spaargeld is niet altijd de rente die u de gehele tijd krijgt.