Spaardeposito's

Als u uw geld een tijd lang niet nodig hebt kunt u dat vastzetten bij een bank. Het vastzetten van uw geld kan in de vorm van een deposito. Bij een spaardeposito spreekt u met de bank vooraf de duur af van het vastzetten van uw geld. Vaak is het zo dat hoe langer u uw geld vast zet, hoe hoger de spaarrente is die u krijgt.

Het enige probleem bij een spaar deposito is natuurlijk dat u niet vrij over uw geld kunt beschikken. Vast is vast. Daarom krijgt u ook een hogere rente. Pas hier dus ook mee op wanneer u een spaardeposito afsluit. Het openbreken van een spaardeposito kan u veel geld kosten. Lees hier meer over: wat zijn de voordelen van een spaardeposito.

Op deze website vindt u een aantal aanbieders van spaardeposito's. Wij zetten ze voor u op een rijtje, vergelijken ze en geven onze mening. U kunt dan makkelijker kiezen welke bank het beste bij uw eisen en wensen past. Een spaardeposito opent u zonder ook maar een keer naar een bank te gaan. U opent simpelweg een rekening via internet, zet uw geld voor een tijdje vast en u kunt meteen beginnen met sparen. Als u voor uw kind wilt sparen, dan kunt u daar hier mee over lezen: sparen voor mijn (klein)kind.

Spaartips

De spaartip van deze maand is: kies voor een bank in uw eigen land die voldoet aan het spaardepositogarantiestelsel.